Sayfalar

2 Mart 2011 Çarşamba

En Kötü Sinema Yazısı

Kanka Snatch'i ben ilk izlediğimde bir şey anlamadım diyip yazıya başlasam kızmazsın inşallah. Gerçi buna nasıl tepki vereceğini Hasan'ın verdiği tepkiden az çok kestiriyorum.

Madem sinema konusuna girdik bir kaç şey de kendimce ben karalayayım. Şimdiye kadar Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio'nun filmlerini hiç düşünmeden, hiç araştırmadan izledim. Adamların filmleri hep kaliteli be abi. Bana bir filmlerini bile kötü diye gösteremezsiniz. Övülecek filmleri yazmama gerek yok zaten. Herkes gibi bende en çok klasikleşmiş filmlerini seviyorum.

Gerçi tbl ve İlnevya gibi film kültürüm yok. Zaten aşırı film izlemeye İlnevya sayesinde başladım. Bir hafta boyunca beraber takılıp evde durduğumuz zamanlar sürekli film izleyince alışkanlık olarak kaldı. (Filmleri seçerken bunu izledin mi derdi, yok derdim, sen hangi filmi izledin derdi :D) Bu alışkanlıktan sonra kendimce film kültürü oluşmaya başladı. Film türlerini bile seçmeye başladım. İzleyeceğim filmin gerilim, korku, macera, mafya, vahşi batı türlerinden olması ilk tercihimdir.

Seri filmlerde Saw'ı tek geçerim. Her ne kadar kanlı sahnelere kana bakamadığım için pek bakamasam da benim için efsane filmlerdendir. Geçen kuzenle tüm seriyi baştan bir daha mı izlesek diye konuşmuştuk, diğer kuzen bunu duyunca sövmüştü. Sizlerden de söven illa çıkar ama sövmeyin be. Seviyorum bu seriyi. İnşallah 19-20'ye kadar sürer de her sene bir filmini izleriz.

Hep yabancı filmlerden bahsettim. Biraz da Türk sinemasına kendimce değineyim. Türk sinemasına ilgin var mı derseniz; netten indirip izlediğim, dvd'sini aldığım Türk filmi hatırlamıyorum. Eğer ilgimi çeken Türk filmi olursa gidip sinemada izlerim. Böylece Türk sineması gelişimine de katkım oluyor.

Son 5 yıldaki Türk filmlerini göz önünde bulundurursak en beğendiğim film Av Mevsimi'dir. Cem Yılmaz rolünün hakkını vermiş. Sinemalarda yeniden gösterime girsin, yine izlemeye giderim.

Sinema hakkında bir şeyler yazmaya çalıştım fakat yazdıklarımı şöyle bir gözden geçirdim, sanırsam yazamamışım. O yüzden fazla kafa şişirmeden bu işi üstatlarına bırakayım :)