Sayfalar

8 Şubat 2011 Salı

Açık Oynuyoruz

The New York Times en çok satanlar listesine giren Kanka Kanunu kitabının bilmem kaçıncı maddesinde "kankanın eski kız arkadaşıyla sevgili olma" yazıyor. Yahu kankan ayrılmış, yol vermiş kıza. Bu senin mutluluğunu neden engelliyor anlamış değilim.

Anlamadığımdan olacak ki daha önce bir arkadaşımın sevgili olmak istediği bir kıza aşık oldum, üstüne üstlük bu kıza aşık olduğumu söyledim. Ohaa felan demeyin. Kıza aşık olduktan sonra arkadaşımın kıza teklif edip, kızın reddettiğini öğrendim. Ok yaydan çıktığı için de durmadım yoluma devam ettim.

Yine yıllardan bir yıl, günlerden bir gün çok uzun bir ara sonra bir kızdan hoşlandığımı fark ettim. Bu hoşlanma gittikçe aşka doğru gidiyordu. Durum böyle olunca benim arkadaşlar durumu fark etmiş, bu durumu sormadan geçmediler "Archy hoşlandığın kız mı var?" bende normal bir soruymuş gibi "Evet" diyip kim olduğunu söyledim. Arkadaşın o anki şoka girmiş yüz ifadesini görünce onun da o kızdan hoşandığını anladım. Tabi durumu bozuntuya vermedim.

Ben bu kıza artık ondan hoşlandığımı belli ediyorum, onunla aynı ortamda olmaya çalışıyorum, şakalaşıyorum, mesajlaşıyorum. Arkadaş ise bunları görünce içten içe kendini yiyor. Bana da birşey söyleyemiyor. Açıkçası ben hep bana durumu söylemesini bekledim ama onda o cesaret nerde.

Zaman böyle akıp giderken kızla aramda görünmez bir duvar olduğunu anladım. Duvarı kırmayı deniyorum, yanından geçmeyi deniyorum, üstünden atlamayı deniyorum ama bir türlü diğer tarafına geçmeyi başaramıyorum. Bu duvarı aşamamak beni kendimi sorgulamaya itti. Artık kendi kendime sorular sormaya başlamıştım "Bu kız senden hoşlanmıyorsa?" "Ya arkadaşından hoşlanıyorsa, onların mutluluğuna engel oluyorsan" vs vs.

Durum git gide daha da zorlaşmaya başlamıştı. Hem kızın gönlünü fethetmeye çalışıyorum hem arkadaşın üzüntüsüyle uğraşıyorum hem de kendi kendime sorduğum sorulara cevap arıyordum.

Arkadaşın üzüntüsüne çözüm bulmak için benimle konuşması gerektiğine karar verdim. Onu zorla benimle konuşturacaktım. Artık psikolojik baskı altına almıştım, bana durumu anlatması için onu zorladıkça zorluyordum en sonunda patladı durumu anlatmaya karar verdi. Oturduk muhabbete girmeye çalıştı, lafı ağzında gevelemekten bir türlü durumu açıklayamıyordu. O sıra ben söyledim herşeyi açıklığa kavuşturduk.

Kartlar ortadayken herkes kendini düşünürdü. İnsan karşısındaki en yakın arkadaşı, kara gün dostu bile olsa en iyi kartların kendisine gelmesini isterdi. Ben istemedim. Evet doğru okudunuz ben istemedim. Kartlar ortadayken mantığımı dinledim. O duvarı aşamamak beni çok yıprattığı için onun şansını denemesini istedim.
O akşam kızla konuştu ve kızın da arkadaştan hoşlandığını öğrenmiş olduk.

Kanka kanunlarındaki kurala uysaydım şimdi bu arkadaşımın 2 yıllık süren mutlu beraberliği olmayacaktı. Hem boşuna dememişler yasa-k-lar çiğnenmek içindir diye.

2 yorum:

dersaadet dedi ki...

Hayırlı olsun, merakla bekliyoruz:)

Mia Wallace dedi ki...

buna benzer bir olay yaşamıştım ve katılıyorum yasaklar çiğnenmek içindir!