Sayfalar

11 Şubat 2011 Cuma

Doğru Zaman, Doğru Yer Hikayesi - Ne Zaman Gitti Tren

Archy'nin anlattıklarından gelen çağrışım bu yönde oldu.

Hani şu olamayan ilişkilerin genelde olamama sebebidir bu. Doğru zamanda doğru yerde olamamak. Farkedemezsin bazen karşındakinin sana ilgisini. O ise senden bekler gösterdiği ilginin karşılığını. Sen de farkında olursun ama emin olamazsın. Emin olamaman ve aranda uzunca bir arkadaşlık süresinin olması, tam yeri ve zamanında güzel olabilecek bir ilişkiyi başlamadan bitirmiştir ama haberin yoktur.

Aradan aylar geçer, bu kez sen, artık o'ndan emin olamasan da karar verirsin o'nun zamanında yapamadığını yapmaya. Hiç ummadığı bir anda açılırsın, söylersin içindekileri. Geçmişte hissettiklerini. O da sana açılır, o dönemdeki hislerini. Sanki olacakmış gibi olur başta. 1-2 hafta arkadaşlıktan, sevgili olmaya geçiş süreci gibi ilerlerken, duymak istemediğini söyler sana. "Kendimi zorluyorum ama yapamıyorum, ben tam ümidimi kesmişken, unutmuşken seni, sen gelip bunları söyledin ama, olmuyor, arkadaş gibi görüyorum seni" der.

Zorlayamazsın, üstüne gidemezsin, zamanı yakalayamamışsın çünkü. İki insanın birbirine karşı 1 yıl içinde olan hisleri, ikiyi bir yapmaya yetmemiştir. İkisi de karşılıksız kalmıştır, aslında karşılıklı olmasına rağmen.

İlkinde "0" söyleyemediği, sen emin olamadığın için, ikincide sen söylediğin ama 0'nda karşılığı kalmadığı için olmamıştır, olamamıştır.

"Ne zaman gitti tren, bir ben kaldım bir de gölgem" demiş ya Cenk Taner. Doğru zaman, doğru yer, doğru söz.. Ben hayatımda bu kadar çok doğruyu bir arada yapamadım hiç.

5 yorum:

francesca mckennitt dedi ki...

Yine bu şarkı :)
Evet, doğru zamanda doğru yerde olabilmek ve doğru şeyleri söyleyebilmek önemli olan. Her zaman herkese denk gelmiyor maalesef :)

ilnevyA dedi ki...

Denk getiren de kıymetini bilsin di mi ama :D

Mia Wallace dedi ki...

Tam da aşk tesadüfleri sever'i izledikten sonra bu post oldu mu şimdi? oldu çok da güzel oldu :)

ilnevyA dedi ki...

Filmi izlemedim ama bu da tesadüfü oldu sanırım. Olduysa iyi olmuş.

Archy dedi ki...

Sanki beni yazdın..